Reiki

Reiki is een eeuwen oude, effectieve en eenvoudige manier van natuurlijk genezen en bewust ontspannen. Reiki betekent “Universele Levensenergie”.
Reiki is een alternatieve geneeswijze die het zelfhelend vermogen stimuleert. De Japanner Miao Usui wordt gezien als de grondlegger van Reiki. Bij Reiki wordt er met handoplegging universele energie doorgegeven. Iedereen beschikt over zelfgenezend vermogen. Als je bijvoorbeeld je enkel hebt verzwikt, heelt dat vanzelf. Door Reiki te geven aan je enkel wordt het proces van zelfheling versterkt op een zachte en liefdevolle wijze.
Reiki is een holistische helingsmethode. Dat betekent dat er op verschillende holistische niveaus heling wordt gecreëerd: holisme gaat uit van het feit dat alles met elkaar samenhangt en één geheel vormt. Om de verbinding (weer) te voelen, werk je er op verschillende niveaus mee. Reiki kan je dus balans brengen op elk van deze niveaus:
  • Fysiek
  • Emotioneel
  • Mentaal
  • Energetisch
  • Spiritueel
Als mens zijn we allemaal uniek. Daarom zal reiki voor iedereen op een unieke manier werken. Het is iets om zelf te ervaren wat het voor jou doet.
Reiki stroomt vanzelf naar de oorzaak van eventuele klachten. Daardoor kan heling bij de wortel worden aangepakt en daardoor ook de symptomen laten verdwijnen. Het maakt je bewuster van de behoeftes van je lichaam en bevordert je persoonlijke en spirituele ontwikkeling.
Reiki is altijd een onderdeel van een homeopathische behandeling.