Ervaringen

Het verhaal van Sarah (20 jaar)

Sinds het begin dat ik bij Connie kwam vond ik het fijn omdat er direct pilletjes waren voor mijn angst. Daardoor ben ik een stuk beter door mijn vakantie heen gekomen.
Daarna kreeg ik Corona. Ik had mij nog nooit zo slecht gevoeld. Ook toen hielp de medicatie die ik van Connie kreeg.
Daarna hebben we mijn heftige menstruatie aangepakt. Het was al jarenlang zo vanzelfsprekend dat ik hevige menstruatie pijnen had, dat ik er aan moest wennen dat de pijn ook minder kon en mocht zijn. Ik kwam tot de conclusie dat ik niet hoefde te accepteren dat het was, zoals het was.
Ook ben ik succesvol behandelt toen ik een hersenschudding had en door mijn rug ben gegaan.
Door de middelen die ik recent heb gebruikt, merk ik dat ik veel meer bij mijzelf ben komen stil te staan. Mijn gevoelens, mijn waarden, mijn grenzen.
Dat dat mij heel erg heeft geholpen om vanuit mijn gevoel uit de relatie te kunnen stappen omdat dit geen gezonde relatie voor mij was en ik mij niet gelukkig voelde. Door de middelen en de gesprekken heb ik de kracht gehad om deze moeilijke stap te kunnen zetten. Ik heb hierdoor meer inzicht gehad met wat ik wel en niet wil en wat ik wel verdien en niet verdien.
Dit zijn de middelen maar ook de coaching geweest. Ik heb mij moeder helaas jong moeten verliezen. Ik voel mij heel erg thuis in de gesprekken omdat, ondanks dat ze een heel mooi mens was, ik deze connectie niet met haar had en miste en die ik hier gevonden heb. Ik kan in deze gesprekken alles kwijt, zonder oordeel.
Ervaringen
yoghurt

Blaasontsteking

Een jonge vrouw van 23 jaar heeft een terugkerende blaasontsteking. Ze heeft al een keer een antibiotica gebruikt, maar de ontsteking kwam terug. Ze komt bij mij met de vraag hoe ze zo’n vervelende ontsteking voortaan zelf kan voorkomen of oplossen.
Het lukt haar lichaam dus niet om vanuit zichzelf te genezen: haar levenskracht is uit balans geraakt en de blaasontsteking is hier het gevolg van. Met een homeopathisch middel herstelt ze die balans en daarna geneest haar lichaam zichzelf. In eerste instantie geeft het middel de richting aan waardoor de herstelde levensenergie haar blaasontsteking kan genezen. In tweede instantie zorgt het ervoor dat haar lichaam zoveel in energie herstelt, dat ze geen blaasontstekingen meer ontwikkelt. Als een homeopathisch middel goed gekozen is, zal de balans herstellen. Juist dit is de kracht van de klassieke homeopathie: met het juiste middel een beroep doen op de levenskracht waardoor de balans in het lichaam teruggevonden wordt.
We hebben afgesproken dat ze mij meteen belt als ze weer een blaasontsteking voelt opkomen, maar dat was niet nodig. Sinds de behandeling van vorig jaar heeft ze geen blaasontsteking meer gehad.

Overmatig transpireren

Een vrouw van 48 jaar heeft al sinds haar puberteit last van overmatig zweten. Dit zit haar vaak in de weg. Ze houdt er altijd rekening mee, verkleedt zich vaak, heeft altijd washandjes of een schoon shirt bij zich en voelt zich vaak ongemakkelijk. Het bepaalde zelfs haar studiekeuze want ze durfde niet voor de klas en wilde geen beroep waarbij ze mensen moest aanraken. Een arts opperde een operatie of een behandelingen met botox, maar dat vond ze te heftig. Na dertig jaar ‘gedoe’ gunde ze zichzelf een gesprek met mij, wie weet wat het zou opleveren. Tijdens het consult vroeg ik haar ook naar haar gezinssituatie, hoe ze in contact met anderen is, etc. Wat me opviel is dat ze altijd voor anderen klaarstaat, maar slecht voor zichzelf opkomt. Er was boosheid en emotionele instabiliteit. In ons gesprek bleek ook dat ze moeite had met grenzen stellen, gevoelig was voor het geringste geluid en het liefst alleen thuis is. Op basis van onder andere deze persoonlijke eigenschappen schreef ik een bepaald middel voor. Het resultaat was verbluffend. Sinds ze het middel heeft ingenomen heeft ze droge handen en oksels, zelfs in spannende situaties gaat het goed. In het vervolgconsult bleek ook dat het haar beter lukt om grenzen te stellen en voor zichzelf te zorgen.
Ervaringen
twist supyoga

Koortslip

Vrouw, 48 jaar:

“Eigenlijk kwam ik per toeval in contact met homeopathie.
Ik raakte op een feestje in gesprek met Connie en ik vroeg haar of ze iets zou kunnen doen tegen de koortslip die maar bleef opspelen. Zij zei ja. Ik dacht: baat het niet, dan schaadt het niet. Bij het eerste consult hebben we een ziekte-tijdlijn gemaakt die heel lang teruggaat. Toen heb ik serieus getwijfeld of ik dat ‘gegraaf’ in mijn leven wel wilde. Maar ik snapte inmiddels de noodzaak om alles in kaart te brengen: op die manier kan zij een middel vinden wat precies bij mij past. Ik ben blij dat ik heb doorgezet. Want nadat ik het homeopathische geneesmiddel heb ingenomen, heb ik er bijna een jaar geen last van gehad! Op dit moment heb ik weer een koortslip, dus ik heb Connie gewoon gebeld: zij kan me er vast weer vanaf helpen.”

Migraine hpv en onrustige darmen

Vrouw, 50 jaar, migraine, hpv en onrustige darmen
Eindelijk in balans
“In eerste instantie kwam ik voor m’n migraine bij Connie, maar in het uitgebreide vraaggesprek kwamen m’n andere kwalen ook aan bod. Ik ben blij dat ze naar het geheel keek, want ik zie nu ook dat lichaam en geest elkaar beïnvloeden. Dankzij de homeopathische middelen en een aantal aanpassingen in m’n eet- en drinkpatroon gaat het veel beter met me. En heel belangrijk voor mij: ik heb bijna geen medicatie meer nodig, want ook andere klachten als onrustige darmen zijn bijna weg. En dankzij mijn sterker geworden immuunsysteem krijgt het HPV-virus dat ik bij me draag minder kans om toe te slaan. Kortom: ik voel me veel gezonder en ik zit beter in m’n vel. Voorheen kon ik nogal op de loop gaan met de verhalen in m’n hoofd, maar ook dat is veel rustiger geworden. Dankzij de consulten bij Connie en haar goede adviezen ben ik veel meer in balans.”
Wetenschappelijke bewijsvoering
ervaringen de Eik

Chronische rugklachten

En als ik dan ervaringen met patiënten mag delen, wil ik zelf ook graag mijn ervaring met homeopathie vertellen. Het zorgde er namelijk voor dat ik nog meer motivatie kreeg om zelf de opleiding tot klassiek homeopaat te volgen. Toen ik problemen met mijn gezondheid kreeg, ging ik op zoek naar natuurlijke manieren om mijn vitaliteit en energie weer terug te krijgen. Omdat dat destijds zo goed gelukt is, voel ik een enorme passie voor de gezondheid van anderen. Mensen en dieren zijn mij gewoon erg dierbaar en ik haal mijn levensgeluk uit het gezond en vitaal worden van anderen.
Een aantal collega’s bij de bank noemden mij de ‘groene vrouw’ omdat ik regelmatig groene smoothies en salades meenam en altijd op de fiets naar het werk kwam. Het laat zien dat ik altijd al bijzondere belangstelling had in gezond leven en herstellen op een natuurlijke manier. Maar in 2012 kreeg ik rugklachten waarvoor ik naar de fysiotherapeut ging. Dit hielp even maar de rugklachten kwamen steeds vaker terug. Ik vroeg mij af waarom die rugklachten steeds maar weer opspeelden. Ik wist het antwoord: stress op werk. Sinds de crisis zat ik niet meer op m’n plek bij de bank en dat zorgde voor stress en ik ervaarde een flink energielek.
Ik ging op consult bij klassiek homeopaat Els Baars in Leiden. Haar luisterende oor, de coaching en de homeopathische middelen hebben ervoor gezorgd dat ik mijzelf steeds beter ging voelen en mijn gezondheidsklachten verdwenen. Hierdoor werd het vuur in mij nog verder aangewakkerd. Het was nog een signaal om nu toch echt mijn hart te volgen en werk te maken van mijn hobby. In dat jaar startte ik de opleiding tot klassiek homeopaat bij de HVNA in Arnhem. Els was bereid mij drie jaar te coachen tijdens mijn opleiding en mede dankzij haar heb ik mijn studie zo goed kunnen afronden.