Over mij

Ik ben Connie van der Post – van der Voorn, getrouwd en moeder van twee dochters. Sinds mijn jeugd heb ik al een passie voor natuurlijke gezondheid.

Zelf heb ik mogen ervaren hoe belangrijk het immuunsysteem van de mens is. Daarnaast ontdekte ik dat er nog een hele wereld bestond naast het reguliere gezondheidssysteem. Nieuwsgierig, onderzoekend en met volledige openheid ben ik deze wereld binnen gestapt en heb mezelf helemaal gevonden in de homeopathie.
Ieder mens raakt in het leven weleens uit balans en/of weg van zijn/haar bron. Homeopathie stimuleert het lichaam d.m.v. natuurlijke middelen het zelfhelend vermogen. Mensen met mentale, emotionele en/of lichamelijke klachten kunnen bij mij terecht. Denk hierbij aan: burn-out, AD(H)D, autisme, stress, eenzaamheid, angst, verdriet na bijv. scheiding/overlijden, hoofdpijn, darmklachten, hormonale klachten, ondefinieerbare klachten enz.
In gesprekken merk ik dat er vaak meer speelt dan in eerste instantie wordt aangegeven. Ik neem dan ook echt de tijd in het gesprek, in het maken van verbinding en in het proces om iemand zo goed mogelijk te kunnen helpen.
Sinds ik werk met homeopathie ben ik nog bewuster gaan leven. Ik sta meer in verbinding met mijn lichaam. Biologisch eten, zwemmen in open water, hardlopen, wandelen, ademhalingsoefeningen en yoga helpen mij om mijn immuunsysteem te verhogen. Niet alleen op lichamelijk gebied zorg ik preventief voor mijn immuunsysteem, maar ook geestelijk.
Positieve gedachte, enthousiasme, sociale contacten, lezen en voldoende ontspanning houden mij in balans. Intentie, geloof, vertrouwen van liefde vanuit je hart zijn voor mij het belangrijkste.
Connie
Z

Enthousiast

Z

Verbindend

Z

Open

Z

Onderzoekend

Zwemmen
Opleiding
Dat ik nu homeopaat ben geworden, is achteraf gezien heel goed te verklaren. Maar ik bewandelde lang een andere weg, deels op hoge hakken in de financiële sector.
Door de vele gezondheidsproblemen in mijn familie en een angstige ervaring in mijn jeugd raakte ik al jong gemotiveerd om mijn gezondheid te behouden en te optimaliseren. Ik besloot om veel over gezondheid, levensstijl en voeding te gaan lezen en dit op mijzelf toe te passen. Het fijne was dat ik opgegroeid ben op een boerderij in het groene hart. Wij aten zoveel mogelijk voedsel van eigen land en leefden volgens het principe van rust, regelmaat en reinheid. Hierdoor kreeg ik een goede basis mee. Daarnaast leerde ik van mijn ouders om op een natuurlijke manier klachten aan te pakken.
Het genezen van dieren, dat is wat ik wilde gaan doen. Maar volgens een docente op de middelbare school was er weinig werk voor een dierenarts. Daarnaast zag ik er tegenop om dieren te opereren. Na de middelbare school volgde ik een opleiding om als zelfstandige ondernemer aan de slag te kunnen gaan.
In 1990 ben ik in de financiële sector terecht gekomen. Met veel energie en enthousiasme werkte ik als financieel planner en deed ik veel product- en mensenkennis op. Echter, vanaf de bankencrisis in 2008 kreeg ik gaandeweg steeds meer signalen dat het werk wat ik deed niet meer bij mij paste. Ik besloot mijn hart te volgen en werk te maken van mijn hobby.
Ik koos voor de Hogeschool voor Natuurwetenschappen en Homeopathie in Arnhem. Hier volgde ik met ongelooflijk veel plezier de vijfjarige opleiding tot klassiek homeopaat. Ik vond er antwoorden op mijn nog openstaande vragen en verkreeg inzichten in onder andere erfelijkheid, levensstijl en het zelfgenezend vermogen. Daarnaast leerde ik verbanden te leggen tussen de verschillende ziektepatronen.

Persoonlijke ontwikkeling

Nog steeds volg ik regelmatig scholing en workshops op het gebied van homeopathie, (kindertolk) coaching, leefstijl en systemisch werk. Ontwikkeling is (gelukkig) nooit klaar.
Mijn energie, enthousiasme, kennis en ervaring wil ik graag met je delen, zodat ik je kan begeleiden naar een gezonder leven op een natuurlijke manier. Benieuwd geworden? Ik maak graag kennis met je.
Schilderen

Warm

Nieuwsgierig

Natuurlijk