Klassieke Homeopathie

Klassieke homeopathie wordt al honderden jaren toegepast. Het is een natuurlijke, veilige, effectieve en op wetenschap gestoelde geneeswijze.
Het juist gekozen homeopathische middel zorgt voor een genezend resultaat, zonder blijvende bijwerkingen en zonder blijvend gebruik.
Ik ga ervan uit dat je uniek bent. Iedereen heeft eigen unieke klachten en gewoonten. Deze individuele klachten en gewoonten vertellen mij welk homeopathisch middel het beste bij je past. Dit middel zal jouw zelfgenezend vermogen stimuleren waardoor je je beter zal gaan voelen.
Allemaal redenen om te kiezen voor klassieke homeopathie. Het is hierdoor (uitermate) geschikt voor iedereen, van jong tot oud, voor lichte tot ernstige klachten en voor zowel acute als chronische situaties.
Wetenschappelijke bewijsvoering

Kenmerken van klassieke homeopathie

  1. Met het woord klassiek wordt bedoeld dat het een holistische behandelwijze is. Daarbij is het uitgangspunt dat de mens niet te verdelen is in onderdelen maar dat alles met elkaar samenhangt. Ieder mens is uniek en heeft daarom een uniek geneesmiddel nodig, afgestemd op haar/zijn persoonlijke situatie.
  2. In de homeopathie geven we een geneesmiddel dat gelijksoortig is aan de klachten. Dit is een verschil tussen reguliere geneeskunde en klassieke homeopathie. In de homeopathie doen we een beroep op de levenskracht. Deze levenskracht of zelfgenezend vermogen zet je lichaam aan tot zelfgenezing.
  3. De middelen worden getest op gezonde mensen, niet op dieren.
  4. De homeopathische geneesmiddelen worden gemaakt van extracten van planten, dieren of mineralen. Je krijgt ze in de vorm van korrels. Bij ieder middel krijg je duidelijke informatie hoe je ze moet innemen.
  5. Energetische werking. De mens bestaat uit energie. Sommige delen van dit energieveld zitten zo dicht op elkaar dat ze zichtbaar zijn (het lichaam). Andere delen zitten verder uit elkaar en zijn niet tastbaar of zichtbaar (levenskracht).
Wetenschappelijke bewijsvoering
Voor informatie over wetenschappelijke studies naar de werking van homeopathie kun je terecht op de website van mijn beroepsgroep: Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten of op de website van Vereniging Homeopathie.
Klassieke homeopathie